JJárványügyi helyzettel kapcsolatos specialitások

A táborba való megérkezéskor mindenkinek alá kell majd írni a következő nyilatkozatot. Értelemszerűen a tünetmentességre, beteggel való kapcsolatra vonatkozó válaszoknak nemlegesnek kell lenniük ahhoz, hogy valaki táborozhasson. Amennyiben már most látod, hogy a nyilatkozat miatt nem vehetsz részt a táborban, kérjük, hogy ne is jelentkezz, ill. a jelentkezésedet a lehető leghamarabb vond vissza.

A külföldön tartózkodással kapcsolatban a következő szabályok érvényesek július 20-tól:

  • külföldről érkezők - függetlenül attól, hogy milyen országból és milyen céllal voltak külföldön - egységesen két hetes várakozás után jöhetnek a táborba. Ez alól egyedül Szlovákia jelent kivételt, az innen érkezőknél nem kötelező a kéthetes várakozási idő.

  • a külföldről (akár munkából, rokonlátogatásból, nyaralásból, stb.) hazatérő személyekkel egy háztartásban élő vagy szoros kontaktusba (legalább 15 percig 1 méteres távolságon belül) kerülők számára is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a külföldről hazaérkezők esetében. Tehát a családtagok, rokonok, egy háztartásban élők, szoros kontaktusba kerülők sem jöhetnek az Agrosz turnusokra. Itt is kivételt jelent Szlovákia.

A turnusok teljes ideje alatt lesznek olyan higiéniai és szervezési előírások, amiket a táborozóknak be kell tartaniuk. Ezek ismertetésére a tábornyitás idején fog sor kerülni.